De meest markante gebouwen meesterlijk uitgevoerd in hoogwaardig sterlingzilver.
Elke set is uniek, genummerd en voorzien van het officiële waarborgteken voor 925/1000 sterlingzilver. Collector’s item voor de ware fijnproevers.

3 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

3 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Het proces van ontwerp naar een stadsmanchetknoop, uitgevoerd tot in de het kleinste detail.

Maart 2018

Het eerste contact is gelegd met ontwerper én 3D tekenaar, Barry Schulte. Bij het uitkiezen van de gebouwen stond voorop dat deze herkenbare details moesten hebben, maar ook dat ze de uitstraling van de stad weergeven. 
Ieder gebouw of monument werd tot in detail bekeken en de opvallende kenmerken van het gebouw moesten ook in het uiteindelijke ontwerp aanwezig zijn. Denk hierbij aan een torenspits, raampartijen maar ook de trappen voor een grachtenhuis, deze kleine maar zeer belangrijke details werden vastgelegd. Zelfs de achterzijde of bovenzijde van het gebouw of monument werden de details bekeken en verwerkt, dit maakt de stadsmanchetknopen extra bijzonder!


Amsterdam - Historische gebouwen met een verhaal


Den Haag - Statig en voornaam in combinatie met opvallende details 

Rotterdam – Iconische gebouwen en de bijzondere architectuur

Juni 2018 

Na het digitaal ontwerpen kwam het vervaardigen van de Manchetknopen. Eerst werd het model in 3D geprint, werd er nog verder aan de ontwerpen veranderd totdat ze perfect waren en kon de gieterij beginnen, aan de gedetailleerde ontwerpen. Dit giet proces heeft heel veel tijd gekost omdat kleine details volliepen met Zilver en werd er door de gieterij en Barry Schulte naar een goede oplossing gezocht. Mede door samenwerking van uiteindelijk twee Nederlandse gieterijen is het gelukt om Echt Zilveren Manchetknopen te gieten waarbij werkelijk alle details zichtbaar blijven. Maar ook dat kwetsbare onderdelen zoals een torenspits toch stevig blijven zonder van het verfijnde ontwerp af te wijken. Nadat er prefect ‘moedermodel’ was gemaakt, werd deze door een Goud- en Zilversmid handmatig worden bewerkt zodat van dit perfecte model, wasafdrukken gemaakt kunnen worden. Iedere manchetknoop krijgt dus een eigen wasafdruk waarna in deze afdruk het Zilver wordt gegoten.

November 2018

Eindelijk zijn van de drie steden perfecte moedermodellen en zouden we serie matig de manchetknopen kunnen laten gieten. Het afwerken van iedere set is bijzonder tijdrovend en wordt gedaan door goed opgeleide Goud- en Zilversmeden. Echter, nu is het tijd om te gaan werken aan de bijpassende verpakking. De echt leren bewaardozen worden wederom door Barry Schulte ontworpen en de contacten worden gelegd met diverse leveranciers. Wederom gaan we op zoek naar handwerk, de reden hiervan is dat iedere set Manchetknopen uniek is, het blijft tenslotte handwerk en dat mag ook weer tot uiting komen in de leren bewaardoos. Stijlvol en prefect van afwerking, maar het mag gezien worden dat iedere leren box met de hand is vervaardigd. Laatste belangrijke stappen én de puntjes op de i.

April 2019

De leren bewaardozen zijn geleverd. De tekstschrijver is begonnen aan het begeleidende boekje wat bij iedere set Manchetknopen wordt meegeleverd. Op de voorzijde van het boekje komt de skyline te staan van de stad, het ontwerp wordt toegelicht en de gebouwen worden hierin beschreven. Het wachten is nu op de laatste controle van de drie ontwerpen, Waarborg Holland gaat de sets beoordelen op kwaliteit en op zilvergehalte na dit akkoord is mogen we de sets laten produceren. Iedere set kan dan voorzien worden van een Nederlands keurmerk en zal iedere set genummerd worden. Het is belangrijk dat we ook deze laatste stap perfect uitvoeren, zo heeft de gever en/of de drager van de Manchetknopen een perfect eindproduct in handen wat staat voor perfectie en kwaliteit, maar bovenal de liefde laat zien voor vakwerk en de liefde of de trots op een Nederlandse stad. Het lange wachten wordt straks beloond met een fraaie set manchetknopen, uniek en met liefde voor handwerk vervaardig.